Chystáme pro vás:

Seznam plánovaných vystoupení se připravuje.
Pro zájemce o unikátní výstavu fotografií slavných muzikantů, skladatelů, textařů, kapelníků a dalších souvisejících zajímavostí.  Výstava sklidila obrovský ohlas a byla vždy prodlužována např. Radnice Plzeň, Výstavní síň Starý Plzenec, Zbiroh, Kolín / při příležitosti festivalu Kmochův Kolín /, atd. atp.  Požádejte si o případné informace.
Anonce na výstavu "Za vesnickými muzikanty"
“Za vesnickými muzikanty“ 
s Josefem P o s p í š i l e m
aneb   „“S  m u z i k a n t s k o u    ú c t o u“
Stejnojmenná výstava Josefa Pospíšila nabízí zajímavou kolekci fotografií, dokumentů a relikvií, které byly využity nejen v jeho autorských knihách, rozhlasových scénářích, ale také v úspěšném televizním cyklu „Za vesnickými muzikanty“. Výstava, knihy i cyklus pořadů jsou odrazem jeho hledání a oddaného poselství skladatelům, textařům, zpěvákům a muzikantům slavné české melodické hudby minulého století, která nás dodnes výborně proslavuje a reprezentuje nejen doma, ale také ve světě ! Však také mnozí autoři dosáhli uznání a popularity nejen doma, ale i v zahraničí, např. Jaromír Vejvoda, Karel Vacek, František Kmoch, Václav Vačkář, Josef Stelibský, Rudolf Piskáček, Josef Dobeš, Antonín Borovička a spousta dalších.   Josef Pospíšil / *19. 5. 1951 / ctí myšlenku, že bez znalosti historie, – minulosti, není a nemůže být přítomnost přítomností, ale jen odtrženým ostrovem… Vychází ze své praxe a poznání, že úspěch a uznání se dostaví dříve, či později, jde-li o kvalitu a důvěryhodnost v předávaném sdělení. Vše umí dokonale prověřit jen čas! Snaží se a s úspěchem velmi pregnantně mapuje nejen historii, ale i souvislosti vývoje národní a dechové hudby v uplynulém století. Je znám jako dlouholetý rozhlasový i pódiový moderátor, dramaturg a v neposlední řadě také jako muzikant, především se svoji partnerkou Renátou Pospíšilovou. V televizním cyklu zve na místa „génius loci“, doplňuje vše archivními dokumenty ČT, N.F.A., využívá dokumentární fotografie, relikvie, notové záznamy, atd. atp. V bohatém diváckém ohlasu je velice oblíbený a uznávaný jako nenapodobitelný půvabný moderátor – vypravěč. Ze všech uvedených pořadů vyzařuje a je cítit i nádherné souznění realizačního štábu. Celé záslužné a ojedinělé celoživotní autorské snažení scénáristy a moderátora Josefa Pospíšila má velmi poetický, obdivuhodný neopominutelný námět! Pořady “Za vesnickými muzikanty“ se stávají „zlatým fondem“ v tomto žánru. V profesionálním a houževnatém přístupu, podpořeném znalostí  historických materiálů, souvislostí a mnoha protagonistů, jejich rodin, - autor tvrdí, věří a je přesvědčen  v duchu s klasikem, že „ještě nezapadá slunce nad českou melodickou muzikou uplynulého století, tzn. ani nad dechovkou! Cyklus pořadů pravidelně vysílá Česká televize od počátku roku 2006. Dramaturgie: Ivan Hubač, Ondřej Šrámek a Radim Smetana, režie Rudolf Tesáček, kamera Peter Beňa, produkce Jiří Merunka. 

- využito materiálu  EDICE ČESKÁ TELEVIZE, 2008 




© 2024 Harmonikář Josef PospíšilVyrobil Martin Šach v roce 2012. Pokud se vám obsah nezobrazuje korektně, ujistěte se, že nepoužíváte moc starý prohlížeč. Doporučujeme Chrome či Firefox.

Rychlá navigace: ., YouTube videa , Pořad Za vesnickými muzikanty, Josef Pospíšil,

telefon: +420 603 281 512, email: jopo.harmonika@seznam.cz

Adresa: AGENTURA HARMONIKA, Josef Pospíšil, 332 03 ŠŤÁHLAVY 550